Det är en stor fördel att kunna fixa sin egen vectorgrafik när man skapar webbplatser, att plocka ut element och göra sidor som känns mera personliga, med design som inte kommer från något stock-bibliotek, som redan finns på en mängd webbsidor. Här ser ni ett exempel på en webbsida jag skapat all grafik till, allt är skapat med inspiration av takmålningarna i Fru Alstads kyrka.

Vector grafiken nedan är dock från Divis gratis bibliotek en mall som passande nog heter Calligraphy. Jag gör mina webbsidor i WordPress med Divi och känslan av rivet akvarellpapper och färgsplatter är från ett av Divis teman. 

Vill ni själva prova så är WordPress gratis teman ofta helt tillräckligt att börja med. När man kommit lite längre på designresan så är Divi ett ypperligt alternativ, när man vill styra lite mer av designen på webbsidan och gå ifrån de färdiga mallar som erbjuds gratis.

För mig som har programmerings och kodnings biten i grunden är det skönt att enkelt kunna gå in i kod och CSS samtidigt som man får en hel del inspiration och ideer av Divis bibliotek och på deras medlems-sida.

Let’s Get Started